Ramen

30. září 2008 v 14:03
Ak chcete vediet co je to bielo ruzove co tam plava tak sa to vola KAMABOKO (alebo inac kamabokon) a je to vlastne rybie maso moze to byt aj krabie atd. :) ... podava sa to na studeno a do polievok alebo aj inych jedal... KAMABOKO sa naziva aj NARUTO takze uz som konecen zistila podla akeho jedla sa vola Naruto :) a som stastna ze som na toto len nahodou narazila :)
Na taketo veci nase biedne vifonky nemaju :D ale aspon nieco... vsak ani vifonkam sa neda odolat... dala by som si teraz niaku :) mňam :P
.
RECEPT: je po cesky lebo sa mi to nechcelo prekladat...:) a nasla som to iba po cesky
Suroviny:
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rostlinného oleje (nejlépe pozemnicový)
  • 1 1/2 pórku, nakrájený
  • 1 mrkev, nakrájená
  • 2 cm oddenku zázvoru, oloupaného a nasekaného
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 160 g kudrnatých nudlí "mie"
  • 1 větší kuřecí prsíčko
  • 6 plodnic hlívy ústřičné - Pleurotus ostreatus, vcelku
  • 2 vajíčka, uvařená natvrdo
  • 1 jarní cibulka, na plátky
  • sůl a pepř podle chuti.
Postup přípravy:
  • Příprava vývaru: Postavíme hrnec na střední plamen hořáku, přidáme olej a vsypeme nakrájený pórek. Jen krátce osmahneme, přidáme mrkev, rozdrcený česnek, zázvor a vše osmahneme za dobu asi 2 až 3 minuty. Přilijeme kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochutíme solí a pepřem. Kapalinu uvedeme do varu a ponecháme ji vařit 15 až 20 minut. Pak vývar scedíme do jiného hrnce, který pak postavíme na plamen a vývar uvedeme k varu.
  • Uvaření kuřecího masa a plodnic hlívy ústřičné: Kuřecí prsíčky vcelku ponoříme s celými plodnicemi hlívy do vařícího vývaru, jehož teplotu udržujeme na mírném plameni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut . Kdybychom vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě bylo by nakonec suché, ale při kontrolovaném ohřevu kapaliny zůstane nadále šťavnaté. Pomocí děrované vařečky maso i houby vyjmeme a uložíme stranou.
  • Uvaření nudlí mie: Nudle vložíme do teplého vývaru a zesílením plamene uvedeme do varu. Nudle vaříme jen asi 3 minuty.
  • Úprava kuřecího masa a vejce k podávání: Uvařená kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpůlíme.
  • Podávání polévky: Nudle vybereme a přendáme do misek na polévku (talíře) a naběračkou přelijeme vývarem. Na jednu stranu vložíme houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládáme plátky kuřecího masa. Nakonec vše posypeme jarní cibulkou. Pokud je nutné přilijeme ještě trochu vývaru a neseme rychle na stůl, kde se již všichni náramně těší na naši originální japonskou polévku "ramen".
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa


Komentáře

1 frida frida | Web | 30. září 2008 v 14:39 | Reagovat

jéé to vypadá... hm - lákavě? :D (já teda čínský nudle ráda nemám - i když jsem zatím měla jen takový pochybný, který čínu ani nezahlídly... :D takže ty originální by mi třeba chutnaly líp :D) a ryby absolutně nemusím :D takže ramen by pro mě asi nebyl. A že je Naruto pojmenovanej po jídle?? To jsem nevěděla :D (i když je mu to podobný :D)

2 frida frida | Web | 30. září 2008 v 14:40 | Reagovat

jo a výraz "čínský nudle" pro mě zahrnuje jakýkoli dlouhý tenký nudle :D (země původu nehraje roli :D)

3 frida frida | Web | 30. září 2008 v 14:58 | Reagovat

tak tos měla štěstí že jsi to náhodou našla :D jo a vifonky u nás nemáme ... nějaký pytlíkový čínský polívky tu jsou, ale ... chtěla bych zkusit sushi :D ale zatím mám s asijskou kuchyní akorát jednu zkušenost :D jím hůlkama... (sice nemám pravou čínu, ale něco zkouším kombinovat... :D)

4 frida frida | Web | 30. září 2008 v 15:09 | Reagovat

do vlasů? zajímavej nápad :D taky to někdy zkusím :D mě se s níma jí celkem dobře :D hlavně je to dobrý na hubnutí - sníst talíř ti trvá tak dlouho, že ho radši necháš z půlky plnej :D

5 ayra chan ayra chan | Web | 30. září 2008 v 16:05 | Reagovat

uz to mam normalne juxuuuu huraaaa som to nejak napravila :D

6 ayra -chan ayra -chan | Web | 30. září 2008 v 16:11 | Reagovat

a uz som zacala pisat to fanfiction

7 frida frida | Web | 30. září 2008 v 16:28 | Reagovat

:D já si čínu vařím sama :D a hůlky mi taťka koupil v supermarketu :D chtěla jsem ale taky jednou zajít do čínský restaurace, jenže je to doost drahý :(

8 ayra -chan ayra -chan | Web | 30. září 2008 v 18:14 | Reagovat

jj aj ja som sa zlakla

9 ayra -chan ayra -chan | Web | 30. září 2008 v 19:13 | Reagovat

jo aj ja som na to nejak prisla :D:D:

10 ayra -chan ayra -chan | Web | 30. září 2008 v 19:29 | Reagovat

snazim sa pisat ae zatial je len trocha

11 frida frida | Web | 30. září 2008 v 21:10 | Reagovat

nj já zapomněla, že my doma čína říkáme něčemu trochu jinýmu (když žděláme rýři s kuřecím masem - popř. s pórkem, ananasem, nebo švestkovou omáčkou, tak tomu prostě říkáme čína, i když to má do pravý číny daleko :D) opravdovou čínu jsem snad nikdy nejedla, leda ve školní jídelně "kuřecí kung-pao" ... ježiš teď to asi vypadalo jako že jsem nějakej "mistr kuchař" a odborník na asijskou kuchyni :D

12 ayra -chan ayra -chan | Web | 30. září 2008 v 21:12 | Reagovat

jj posnazim sa :D:D:D: ae akurat prerabam blog a to mi bude trvat tak den dva :D dufam ze nebude vadit a z pribehu zaxvilu bude prva cast

13 frida frida | Web | 1. října 2008 v 1:13 | Reagovat

ahoj :D tohle jsem náhodou našla na youtube - sice je tam hlavně itachi a sasuke, ale i tak je to vtipný :D jestli chceš tak se koukni :D              http://www.youtube.com/watch?v=1tcgwLOuIIU

14 ayra chan ayra chan | Web | 1. října 2008 v 15:08 | Reagovat

vdaka za pochvalu zmeny blogu :D fakt sa snazim :D

15 ayra chan ayra chan | Web | 1. října 2008 v 15:08 | Reagovat

nastastie su ludia ktory vedia robit desingy pretoze ja ee

16 ayra chan ayra chan | Web | 1. října 2008 v 15:46 | Reagovat

mne sa hrozne paci :D ae proste ja nwm talent na desingy nemam to skor na pisanie

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama